Specialisaties binnen onze praktijk

Voor alle voorkomende tandheelkundige behandelingen kunt u bij ons terecht. Wij zijn specialisten in mondhygiëne, prothetische tandheelkunde, restauratieve tandheelkunde, parodontologie en implantologie. In het geval dat de hulp van een ander specialist of gespecialiseerde tandarts nodig is, zorgen wij ervoor dat u naar het juiste adres wordt verwezen.

Mondhygiene en kindertandverzorging in onze praktijk

‘Voorkomen is beter dan genezen’

Ceta is monhygiëniste. Bij haar kunt u terecht voor alle mondhygiënische behandelingen, alsmede voor initiële parodontale therapie. Tevens kunt u uw tanden witter laten maken (bleken) en de kiezen van uw kinderen laten sealen. Ceta is bovendien gediplomeerd kindertandverzorgster. Zij heeft een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd aan de ACTA te Amsterdam tot mondhygiëniste-plus. D.w.z. dat zij ook bevoegd is curatieve taken te verrichten. (Het maken van vullingen etc.)

Tandartsen

Angstige patiënten

Binnen onze praktijk is veel expertise en geduld aanwezig voor het behandelen van de angstige patiënt. De ervaring is dat na verloop van tijd de meeste zeer angstige patiënten zich goed laten behandelen. Als er maar vertrouwen is.

Esthetische tandheelkunde

Het verfraaien van het ‘aangezicht’ van het gebit is een ‘hot item’ vandaag de dag. Wij kunnen u hiermee helpen d.m.v. composiet of porseleinen veneers. Vraag ons naar de mogelijkheden en een kostenbegroting.

Witte vullingen:

Wij maken alleen witte vullingen (composiet). Daarmee kan de kleur van de tanden worden nagebootst.

Kroon en brugwerk:

Hoe meer een tand of kies gevuld is hoe vaker de vulling of een stukje tand kan afbreken. Een kroon is een kap van porselein over de tand of kies heen. De kroon biedt veel beter bescherming tegen breuk en maakt de tand of kies door het porselein ook veel mooier.

Parodontologie en Implantologie:

Vu Nguyen is parodontoloog en implantoloog.

De tanden en kiezen staan in een botwal. Daarom staan ze zo vast. De botwal wordt bedekt door tandvlees. Bacteriën in de mond kunnen de botwal en het tandvlees aantasten. Daardoor kunnen de tanden en kiezen na verloop van tijd losraken. Het bot van de botwal dat weg is komt in principe niet meer terug. Voorkomen is daarom het beste. U behoudt het meeste bot bij een zo snel mogelijke genezing. Daarna is het een kwestie van voorkomen dat het terugkomt.

Een implantaat is een kunstwortel van titanium dat in de botwal wordt geplaatst. Daarop wordt de tand of kies van porselein vastgezet. U krijgt een vast in het bot staande kunst-tand of -kies terug.

Vraag uw tandarts voor meer informatie.

Orthodontie:

Bij orthodontische problemen (het niet goed/mooi staan van tanden en/of kiezen van uw kinderen of van uzelf) kunt uw absoluut het beste terecht bij de specialist: de orthodontist.

Via ons kunt u verwezen worden naar H. Hofman, specialist orthodontie, Westerhoutpark te Haarlem. Wij verwijzen al vele jaren naar dhr. Hofman, omdat zijn resultaten van ongekend niveau zijn. Ook is het mogelijk om een verwijzing te krijgen naar een ander orthodontist.

Endodontologie:

De meeste wortelkanaalbehandelingen, indien nodig, kunnen bij ons in de praktijk worden gedaan. Soms zijn er zeer lastige situaties, vooral m.b.t. in het verleden verrichte endodontische behandelingen die geen goed resultaat hebben en die een zogenoemde herbehandeling nodig hebben, dat wij doorverwijzen naar de tandarts-endodontoloog.

Kaakchirurgie:

Indien nodig, verwijzen wij u naar een kaakchirurg. Wij hebben goede contacten met:
Het Spaarneziekenhuis te Hoofddorp
Het EG te Haarlem, Schalkwijk
Het VU ziekenhuis te Amsterdam.

Duidelijkheid vooraf

U, maar ook wij, vinden het belangrijk, vooral bij uitgebreidere behandelingen, dat u op de hoogte bent van alle mogelijke behandelingen en de kosten die daarbij gepaard gaan. Vraag ons gerust naar mogelijke oplossingen van uw tandheelkundige problemen. Bij ieder voorstel, dat wij eerst met u zullen bespreken, zal altijd vooraf een zo nauwkeurig mogelijke kostenbegroting gegeven worden. Aan de hand hiervan kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij eventuele restituties navragen.